Övriga djurslag

 

 

 

Ankor

Vi skaffade våra första ankor 2010, det blev 4 svarta myskankor. De lyckades senare ruva fram två ungar, när vintern sen kom dog två av honorna. vi bestämde oss då för att sälja hela gruppen eftersom de inte verkade klara av den låga temperaturen som vi hade i ladugården.

Peking Anka
Det skulle dröja 4 år innan vi skaffade ankor igen, den här gången så blev det 4 Pekingankor. stora och vita, dessa hade betydligt mera ljud för sig än vad myskankorna hade. när vintern kom började de lägga ägg, massor av ägg. Under våren och sommaren fyller vi äggkläckningsmaskinen med deras ägg, de är dåliga på att ruva själva. Äggen är stora och vita.

Blandras Ankor
Våren -14  köpte vi in ankägg, blev viltfärgade ankor av okänd ras. föräldradjuren kom från Sverige. De är lite mindre än pekingankorna och mycket mer alerta. Vi har 1 hanne och 4 honor för tillfället. Äggen är ganska små och vita.

Mysk Anka
Skam den som ger sig, i år så har vi återigen myskankor på gården. 2 hannar och 4 honor vandrar nu tillsammans med de andra ankorna. Väntar med spänning på att de ska börja lägga ägg, kanske man får mysk ankungar till sommaren :)


 Guldfasan

Under årens lopp så har det flera gånger varit på tapeten att skaffa någon typ av fasan men det har alltid funnits något hinder som gjort att man hellre ville vänta till ett nytt år. Av en händelse så dök ett erbjudande upp som var för svårt att säga nej till, fasaner som såldes inte långt från där vi bodde...

En av få soliga dagar i september, en perfekt dag att inköpa Guldfasaner! Ett par köptes födda våren 2014, de var lite blyga men installerade sig snabbt till sitt nya hem.
I nuläget så har vi två hannar och tre honor. Dessa fåglar har vi endast för att de är vackra, vi lär inte ta någon avel av dem.

 

 

Påfågel

 

Fick ägg ifrån Åland 2015, byttes mot ett kaffepaket, lyckades få tre ungar som växte bra. Tyvärr dog en av dem utan förvarning.

Idag har vi ett vackert par, tur att det blev en av varje sort! De går vintertid ihop med guldfasanerna, sommartid delar de utrymme med IsbarMix hönsen.
Hoppas att man inom några år kanske får befruktade ägg, vem vet, kanske man kan börja sälja påfåglar så småningom...

 

 

Pärlhöns

Vi fick två tuppar av rasen Pärlhöns 2015, de har mycket ljud för sig och är emellanåt riktiga bråkstakar. Sommartid springer de fritt på gården, håller alla rovdjur på avstånd ;)
Har inte riktigt bestämt oss ifall vi ska ha dem kvar ännu, om de stannar så behöver de nog några fruar så de kanske lugnar ner sig lite.

 

Katter

Har haft flera katter under åren som gått, för tillfället har vi 5 stycken, Sasha, Anastacia, Niko Melwin och Ariel.
 

Hundar

Vi har två hundar, Parson russelterriern Lillian (Lilly) och Jack russeln Texas Bandit.


 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)