Övriga djurslag

 

 

 

Ankor

Vi skaffade våra första ankor 2010, det blev 4 svarta myskankor. De lyckades senare ruva fram två ungar, när vintern sen kom dog två av honorna. vi bestämde oss då för att sälja hela gruppen eftersom de inte verkade klara av den låga temperaturen som vi hade i ladugården.

Peking Anka
Det skulle dröja 4 år innan vi skaffade ankor igen, den här gången så blev det 4 Pekingankor. stora och vita, dessa hade betydligt mera ljud för sig än vad myskankorna hade. när vintern kom började de lägga ägg, massor av ägg. Under våren och sommaren fyller vi äggkläckningsmaskinen med deras ägg, de är dåliga på att ruva själva. Äggen är stora och vita.

 


 Guldfasan

Under årens lopp så har det flera gånger varit på tapeten att skaffa någon typ av fasan men det har alltid funnits något hinder som gjort att man hellre ville vänta till ett nytt år. Av en händelse så dök ett erbjudande upp som var för svårt att säga nej till, fasaner som såldes inte långt från där vi bodde...

En av få soliga dagar i september, en perfekt dag att inköpa Guldfasaner! Ett par köptes födda våren 2014, de var lite blyga men installerade sig snabbt till sitt nya hem.
I nuläget så har vi två hannar och tre honor. Dessa fåglar har vi endast för att de är vackra, vi lär inte ta någon avel av dem.

 

 

 

 

 

Katter

Har haft flera katter under åren som gått, för tillfället har vi 5 stycken, Sasha, Anastacia, Nike, Melwin och Ariel.
 

Hundar

Vi har två hundar, Parson russelterriern Lillian (Lilly) och Jack russeln Texas Bandit.


 

 

 

 

 

Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

 

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasv. 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)