Senaste på Dollis

 

                                                        2016                                                                  

 

13/3
Nu har vi börjat försäljningen av lurviga Lejonmaner och kycklingar ifrån maranerna och IsbarMixarna. Det är nu man får ett hum hur efterfrågan är och ifall man behöver ta fram mera djur eller inhibera något av det man planerat.

29/2
Det blev en Skottkull :) Foxy bestämde sig för att få ungar idag, på skottdagen. Storstädade hela ladugården idag, nytt strö och nytt halm i redena.

Plockade ut några avelsgrupper också, Hyline mix, Dollis Red och maraner.
Hyline mix är helt enkelt hyline hönor och hönor som är 50%hyline, 50%vit sussex. blir vita slanka äggläggare med ganska låg ruvlust.
Dollis Red är en egen ras vi plockat ihop utav tricolor sussex, blomme och några gula blandrashönor jag haft sedan många år tillbaka. dessa är mörkt röda med eller utan svart krage, ganska stora och runda. lägger mycket ägg och har hög ruvlust.

21/2
Så har Betty Boop somnat in, hon var bland de första rexarna jag införskaffade, kom hela vägen från sverige till lilla malax. Hon hade alltid stora kullar med många fina färger och var en bra mamma överlag. Tur att man sparat några avkommor ifrån henne så hennes gener kommer att få leva vidare på gården. R.I.P Betty Boop.

3/2
Ibland lyckas det inte, planerat in mina två Jättehonor Elaysa och Elvira med Whiskey idag. Slutade med att Whiskey desperat försöker komma ut ur buren, Elvira verkar tydligen vara en riktig manshatare. Stackars Whiskey, får se om han blev "ärrad" av besöket. får pröva en annan gång helt enkelt.

6/1
Så var man igång igen, parat 6 kaniner, främst lejonmaner men en rexhona fick också träffa en hanne idag. nästan alla var på hugget så nog lär det komma ungar så småningom.

 

 

 

                                                        2015                                                                   

24/12
God Jul önskar vi på Dollis!
nu är det bara äggförsäljning som gäller, planerar som bäst in vårens kaninkullar men kanske man ska lägga ner pennan för idag och bara njuta av julstämningen nu när det faktiskt kommer lite snö utanför fönstret... GOD JUL!

29/11
Hämtade en ny kattunge till gården, Ariel. Vår dotter har verkligen fått en bra lekkamrat, hoppas nu bara att de inte river ner hela huset...

15/11
inhyrde några hönor idag, sålde även sista kaninungen för i år, Nu är det en lugn period på Dollis, har städning och Lillajul pyntning på agendan, mot att det nu skulle bli något vinterväder ;P

25/10
Antingen är jag en duktig fotograf eller så är det den varma årstiden som hjälper mig, alla kaniner jag fått tillbaka har nu kunnat flytta till egna permanenta hem :)

Har haft 4H på gården nu under några veckor, de håller kursen Kaninhoppning. Intressant att se hur barnen sakta men säkert börjar bemästra kaninerna och hophinderna och nog är det lite roligt när kaninerna vill något helt annat och springer in i en buske också.

4/10
Nu kommer alla hyrkaniner tillbaka, och de är många! tur att man köpt in flera nya burar som vi placerat i ladan, bara att fyll upp. Blir att ta fram kameran och börja leka papparazzi, viktigt med fina bilder när man ska föröka sälja kaniner så här sent på året.

27/9
fick trimma en hund idag, inte ofta jag gör det längre men ibland kan det vara riktigt roligt att få syssla med något helt annat. sålde lite hönor idag också, annars blir det så trångt när vintern kommer och alla ska ha rum under samma tak.
Fick besök av en skolklass också, De kom, de såg, de cyklade iväg :)

6/9
hämtat morötter ifrån Finnes, glada kaniner! De sista kaninerna flyttar snart ut, nu börjar det istället komma tupp kunder hit, tur man sparat undan flera färgglada ungdomar :)

16/8
Lugn månad, planerar redan nu inför ett nytt år. Ankor säljer vi fortfarande, får nog ta fram mera till ett nytt år. Höbärgningen är avslutad, nästan 200 småbalar blev det. Det borde nog räcka ett år framåt, hoppas jag iallafall...

12/7
Tiden går så fort, nu flyttar kattungarna till egna hem. Blir verkligen tyst i huset när de åkt. Brages museum kom och hämtade några kaniner, till låns förstås. Pr för Dollis Farm är alltid bra ;)

23/6
Fått hämta djur av en bekant som gått bort idag, helt oväntat fick jag ett samtal om hans bortgång och frågan ifall jag kunde ta hand om alla djuren. det var främst höns men även några fasaner och två kaniner. Nu får de gå med mina djur, de verkar ta flytten med ro.

6/6
mera ägg i maskinerna, ankorna var eftertraktade så jag blir nog tvungen att ta fram flera av dem, även Blomme hönsen verkar gå åt. Nu är det främst familjer som vill hyra kaniner som kommer till Dollis Farm, nu när Sommarlovet har börjat.

31/5
Mors dag i all ära, nu har våran andra vita katt fått ungar, vita och orange fläckiga. 9 kunder kom via idag, kaniner främst men även några ankor fick flytta till nya familjer. Även några besökare idag, tur att vädret är så fin idag.


20/5
Nu har en av våra vita katter fått ungar, såå söta!
kunderna kommer och går, tur att man parat så många kaniner för efterfrågan är enorm :)

27/4
Besök på Dollis Farm, en skolklass fick bekanta sig med alla djuren, det blev många frågor och funderingar. roligaste var nog när barnen fick känna på ankornas fötter "de har verkligen gummifötter"...

5/4
Påsken har anlänt!
11 kunder inplanerade, vaktlar i maskinen och nyfödda kaninungar. Stressigt men roligt, tog emot 3 kaniner idag också. Dollis Farm tar alltid emot kaniner/hönsfåglar som behöver hitta nya hem, hjälper allltid till med ompaceringar. händer ibland att någon får stanna också.

24/3
Nu kläcks här ankor, kycklingar, vaktlar och fasaner, full sjå att hitta rum för allihopa! Det har börjat komma kunder varje dag också, Så nu säljs det kaninungar och kycklingar i rasande fart, hoppas det finns så det räcker till alla ;)

8/3
Full rulle på Dollis Farm!
Stora maskinen är fylld med skånsk Blomme och  Fasanägg, lilla maskinen fylldes med vaktel och ankägg. fick låna en kaninhanne, nu ska här paras :)

14/2
Alla hjärtans dag till ära så gjorde vi flera parningar, rex honan Amber och Lejonmans honan Foxy. Vi hade även en kund som ville få sin kanin parad, håller tummarna att det går vägen!

7/2
Kaninungar i olika storlekar och färger, Lejonmaner och rexar. blev även en belgisk jätte kull, trodde inte det hade lyckats för JessyBell, men tji fick jag!

23/1
Dags att sätta ägg i maskinerna, blir lite av varje så man ser om tupparna gör vad de ska ;)

6/1
Trettondedags jul, perfekt dag att börja para kaniner, så har man kaninungar lagom till den första vårperioden. Efterfrågan på Lejonmaner är skyhög så vi börjar med att para 4 lejonmaner + en Rex ifall någon är känslig och hellre vill ha en allergivänlig kanin.

 

 

_________________________2014______________________________

16/5
Många kunder har varit hos oss idag, avelsägg, matägg, jättar, rexar och hönor har sålts, dessutom tog vi emot en kanin och hade en familj som bokade in två jättar till nästa månad.

10/4
Vilken lycka! vaktelägg har nu kläckts och våra första kycklingar springer nu runt här inne, det blev 29 ungar av 59 ägg, helt okej för att vara första försöket!

19/3
Idag fyllde vi den stora äggkläckningsmaskinen med Leghorn mix samt Sussex mix. Dessa kycklingar ska sedan säljas till våren, man kan då välja mellan äggras eller köttras, låter smart, eller?

28/2
Satte blåläggar ägg under en höna idag, håller tummarna att det lyckas, ska bli roligt att se hur våran nya Isbar tupps avkommor ser ut, blir första generationens Isbar hos oss i såfall...

22/2
Idag är en sorgens dag hos oss, Storm avled på grund av komplikationer när hon skulle yngla. 11 små rexar dog också, kunde inte rädda en enda av dem... aldrig roligt när något sånt här händer, man vill ju nog alltid att det ska gå vägen men ibland går det inte...  Vila i frid Storm...

17/2
Vilken dag! våran Belgiska hona Nera ynglade på förmiddagen, hade en trippelparning inbokad vid tolvsnåret, satte ruvägg under två hönor på eftermiddagen och satte igång första äggkläckaren med vaktel på kvällssidan... har jag glömt något? javisst ja fick en ny kanin till gården, teddy dvärgvädurs honan Estelle flyttade in idag...

1/2
Betty Boop ynglade i morse, 13 pluttar, inte lite att hålla reda på! Så nu har vi många rexar som till våren kan flytta till permanenta hem...

24/1
Första kaninungarna födda på det nya året! 3 gula rexar blev det, hoppades på flera men jag är glad att ungarna mår bra och att mamman klarade sig oskadd igenom sin första dräktighet utan komplikationer =)

 

22/1
Vaktlar har anlänt till Dollis Farm! en god väninna till mig avslutade sin vaktelfarm och till min lycka så gav hon 10 honor samt 3 tuppar, fina färger på dem! honung, golden, vit, melanistic och Dark range. Ska utan tvivel pröva på att sätta ägg i maskinen ;)

6/1
Det man fasar för har hänt! tunnelbygge mellan två avdelningar, den gamla delen av ladugården har jordgolv och rexhannen Ceylon var inte sen med att besöka två rexhonor som bodde granne med honom. en stor sten och en halvtimme senare så var tunneln igensatt, nu väntar en otålig period, hann han ställa till det eller inte? Vi får vänta och se antar jag...

 

1/1
Inleder det nya året med en parning ;) Två rexar blev det, färgerna lär säkert bli många!

 

 

 

                                                     2013                                                               

24/12
GOD JUL till alla och envar!
Nu är det jul i ladugården, girlangerna och julgransbollarna hänger längs med korridoren. morötter till alla, extra stora portioner med hönsfoder och dagen till ära, så såldes flera kaniner, de barnen har nog en förträfflig julafton idag ;)
Nu väntar vi med spänning på det nya året!


22/12
Den stora dagen, kalkonens dagar är räknade. det blev en dryg process, totalt tog det mer än 7 timmar innan allt var klart; avlivning, rensning, urtagning, styckning... men nog blev frysen full med fileér klubbor, stekar, grytbitar och strimlor. Har förhoppningsvis så det räcker till våren.

19/12
sista leveransen in till vasa med ägg, 500 för att vara exakt! trodde vi hade tillräckligt men ack nog blev det en handfull kunder som blev utan julägg iallafall, bättre lycka nästa gång ;)

13/12
Vilken lucia! trots att fredagen den trettonde är en skrockens dag så blev den en lyckans dag. Olivia har ynglat och den här gången lever allihopa, har haft bakslag på bakslag med ihjälbitna ungar från henne men nu så har vi fått 5 söta belgare, svarta och scheck tecknade!

5/12
julstädningen är i full gång! julmusik ifrån radion, pyntet upphängt och girlangerna snirklar mellan avdelningarna...

30/11
något oväntat har skett, Nera, våran belgare, har ynglat! Hon som var så smal å slank, trodde inte att det hade tagit sig. Det blev förstås bra en enda unge men sötare knyte får man nog leta efter, tysk jättescheck i blodet och teckningen ärvde den nog!

28/11
åkte in till vasa för att sälja ägg på REKO-mötet, allt gick åt som smör, roligt att se!

24/11
Ibland måste man göra sådant som är mindre roligt, 3 lejonmaner har nu sökt hem under en längre tid men när ingen visat intresse så måste man ibland ta beslutet att ta bort dem.. aldrig roligt när man har så lätt att vilja ty sig till alla djuren ,de är ju ändå individer med helt egna personligheter...

10/11
En väldigt lugn tid nu just, inget nytt, inget annat än att fota alla kaninungar (närmare 30 stycken) skönt med mindre stressiga perioder, då får man mer tid över till att bara "va" med djuren istället för att tänka på vad som behöver göras...

24/10
Nu är det BabyBoom på Dollis Farm, fyra honor har nu ynglat av sig. Det blev mörka jättar, gula lejonmaner och castorfärgade Rexar! Dessa blir leveransklara lagom till julafton...

15/10
Idag var en lyckans dag för mig, Melwin, våran orange angora kattunge har återvänt hem igen. Han hade varit försvunnen i en månad, som jag har letat men efter en vecka så trodde jag verkligen att det värsta hade hänt honom eftersom han var liten och inte i bästa form när han försvann p.g.a en envis diarrè. Nu stod han där vid dörren och ville bli insläppt, mer vuxen och i perfekt skick... Jag hade verligen velat kunna prata med honom, för jag är så nyfiken på vilken historia han gömmer på...

10/10
Kaninungar! äntligen har man fått en kull jättar, länge sen sist, i år har det verkligen varit hopplöst på den fronten av någon konstig anledning... nu får man bara hålla tummarna att allting går vägen =)

3/10
Min bästa väninna kom över och hämtade tuppar idag, när man tagit ut nya avelstuppar så finns det alltid ett gäng över som oftast är svårsålda, då kan det vara skönt att ha någon som kan ta dem... om de så blir mat eller inte... 

27/9
sålt kaniner idag, roligt att det fortfarande finns en viss åtgång fastän vintern är i antågande.

23/9
parade fyra kaniner idag, lejonman, rex & B.Jätte. om det går vägen så har jag kaniner av dessa till salu lagom till julafton...

19/9
Åkte iväg till Reko-mötet idag med ägg, Reko är en samling med producenter som säljer ekologiskt/närproducerat till konsumenter som försöker leva utan storbutikskedjorna. Alltid roligt att mina ägg går åt som "smör"...

15/9
hämtat 13 hönor av en gammal vän idag som ville föryngra sin besättning, främst dvärgblandningar. Får se hur de anpassar sig till min hönsflock...

7/9
Nu börjar mina uthyrda hönor komma tillbaka, idag fick jag 3 hönor och totalt så rör det sig om ca 20 höns som återvänder den här månaden, feta och sociala damer som gärna följer efter en överallt =)

3/9
Börjar bli orolig, Olivia har inte ätit något på 3 dagar nu. Imorse låg det 5 döda ungar i boet, 2 chinchilla & 3 check. det måste ha fastnat i henne när det kommer ungar 2 dar i sträck, hoppas verkligen att hon fått ut alla för annars har vi kanske en död Olivia också...

2/9
Som man har väntat på Olivias ungar, nyfiken till tusen på vilka färger som ska dyka upp, hon BJ chinchilla och han tysk jättecheck... skulle det bli 50% av bägge eller bara enfärgat, spännande!
Imorse hittade jag 2 ungar, en chinchilla och en scheck, båda döda...

27/8
Bråda tider när september närmar sig, har nu fått tillbaka höns från 4 ställen, vilket kackel det har varit i ladugården! Lär ta en vecka ungefär innan rangordningen är återställd igen =p

20/8
Fick en kanin av en bekant som inte längre hade tid med den, vackert viltgul med man mellan öronen, döpte om den till Peaches

19/8
Kaninungar igen, Obelix kan vara stolt som blivit pappa för första gången :)
lär bli svarta ungar, kanske någon av dem får lejonman?

9/8
Storstädat Ladugården, att det kan samlas så mycket damm överallt!

3/8
hämtat 2 rexkaniner, viltgul + viltgul manteltecknad ifrån solf

23/7
säljer kaniner på löpande band, borde man ta fram mera? rexarna och lejonmanerna är väldigt eftertraktade i år ;)

10/7
sålde 2 löpankor, lämnar med 2 hannar

4/7
Lyckats sälja 7 av kattungarna nu, gick lättare än förväntat :) lämnar med 3 ungar och 2 vuxna, helt lagom...

2/7
Hämtat 2 vita katter, har nu 10 kattungar och 2 vuxna!

30/6
Kycklingar i lilla maskinen, kom tyvärr inte så många som man hoppades på, fick iallafall några brahmor...

24/6
Så ibland händer det riktigt oplanerade saker, grannen hittar en kull med kattungar i sin lada, det var bara att hämta dem, så nu istället för fyra så har vi 7 kattungar! tur att Luna accepterade dem =)

23/6
Nya kaniner kommer till Dollis, två belgiska jättar och en tysk jätte check

19/6
Kaninungar hos Mirabelle, verkar bli främst viltgrått

9/6
kycklingar i stora maskinen, blev totalt 37 st. som kläcktes av 57 st.

8/6
Kaninungar hos Betty Boop, det blev 10 stycken, dalmatin, castor och vit brokade

28/5
Kaninungar hos Nougat, dessa lär ha olika hårtyper eftersom mamman är Rex och pappan Lejonman/Fuchs.

26/5
Fyllt våran stora äggkläckningsmaskin med lite gott och blandat.

22/5
Kaninungar hos Zally, hoppas de blir riktigt lurviga och mysiga.

18/5
En kund hyr våran lilla äggkläckningsmaskin, 24 ägg, får se om  det lyckas bra

15/5
Hönan som ruvade i ladugården får vara stolt, alla hennes ägg kläcktes!

13/5
Våran Jätte kanin Olivia fick sin första kull ungar, det blev 3 stycken.

12/5
Våran angora katt Luna fick kattungar nu på morgonen, 4 stycken. Det blev 3 hannar och 1 hona.

9/5
kycklingar i stora maskinen, håller tummarna att kläck procenten är hög
Storm boade imorse, det blev bara 2 ungar, pappan är belgisk jätte.

20/4
lånade ut våran vita belgiska hanne, hoppas han gör det han ska

7/4
gick sämre än väntat i stora äggkläckningsmaskinen, bara 67% kläcktes, det fanns stora kycklingar i de ägg som jag fick ta bort.

1/4
Har fått låna en Plymouth Rock tupp "Zorro" som ska få gå med mina tvärrandiga blandisar några veckor.

28/3
En höna får ruva på 12 blåa ägg

18/3
Lilla maskinen igång, 24 bland. ägg, finns även en höna som ruvar på 5 ägg.

17/3
tittade på Zallys ungar, 4 stycken pinkisar, helt rosa utan fläckar. hoppas de blir vita...

16/3
satte igång den stora maskinen - 12 trefärgad sussex, 12 vit sussex, 34 blandraser
lät två hönor ruva ute i ladugården á 23 ägg.


15/3
Den lilla maskinen blev en katastrof, bara 11 klarade sig. flera dog efter att de kommit ut
även ruvarna ute hade låg kläckprocent

10/3
parade Foxy med Gandhi, hoppas på att få en vit unge från den här kullen =)

6/3
blandras kycklingar i stora maskinen, verkar äntligen få en stor kläckprocent från denna maskin. Dessa kycklingar kommer att säljas senare i vår.

3/3
Vilken tragedi! Betty Boop ynglade inatt men de låg utanför huset! 11 fina ungar, dalmatin, svart med vitt och helvita, alla döda. Pappan var Gandhi så de flesta hade fått lejonman, suck, tanken var att de skulle säljas runt april men nu har jag inga ungar till den månaden. Aldrig roligt när sådant här händer, ett liv är alltid ett liv och det gör ont i själen varje gång det händer nått liknande.


2/3
Så har de äntligen kommit hem till Dollis Farm, våra nya belgiska jättar Bartolomeus och Ofelia, jättefina och nyfikna tonåringar! ska bli roligt med nytt avelsmaterial på höstsidan


23/2
storstädat hela ladugården, vad det hinner bli mycket skit!


24/2
Har nu börjat riva i avdelning 2, slet loss värpreden, 5 kärror med jord togs bort (det är jordgolv i avd.2) och började planera hur burarna till våra belgiska jättar ska sitta.

5/2
Så var skylten uppsatt! måste säga att det blev riktigt fint, nu borde kunderna hitta lättare till oss, den syns ända till huvudvägen...

1/2
Nu så har den äntligen anlänt! Beställde en skylt till Dollis Farm! Den e stor å jättefin, ska bara måla på logon i mitten så kan man sätta upp den.

10/1
En ny kanin har anlänt till Dollis Farm, lejonman/bondkaninen Zally. Hon är brun med mörk man, har ett lugnt temperament och stora mörka ögon. Tanken är att hon sätts i avel 1/2, om hon går med på det förstås...

                                                     2012                                                              

12/12
Idag fick man ett annorlunda samtal, innan man lagt på luren så var man innehavare till 5 marsvin, inte 1 utan 5, har man nu tagit vatten över huvudet? Föräldraparet samt 3 ungar, färger: svart, brunt och tricolor. mamman var korthårig och pappan långhårig så ungarna är lite blandat. Får se hur länge de stannar på Dollis.

8/12
Idag anlände en ny kanin till Dollis, en stålgrå Hermelin blandning. Förra ägaren hade inte längre tid och vi hade ett ledigt utrymme. Namnet blev Trixy, sambon fick döpa henne denna gången. Enda infon var att kaninen var 2½ år och smått blyg. Får se hur det artar sig, planerar en kull så får vi se hur resultatet blir.

27/11
Två gånger i året så räknas hönsen, i våras var de 48 stycken, så lite att vi var oroliga över hur vi skulle få ihop en bra avelsstomme. Nu är det lite åt andra hållet, vi har svårt att bestämma oss över vad vi ska ta fram eftersom det finns så många färg varianter och så lite avelsavdelningar. Dollis Farm inhyser nu 144 höns, 18 kaniner, 2 fasaner, 2 katter och 2 hundar. Till våren så får vi se om man skaffar något nytt, kanske pärlhöns vaktel eller påfågel? Förstås så har vi de klassiska sommardjuren gris och kalkon.

25/11
Storstädat överallt i ladugården, otroligt vad det blir mycket damm och annat bråte när man är lite smålat och inte hinner städa så ofta som man borde... nåväl, desto roligare när allt är i tipptopp!!

24/11
Åker ut till Veikars för att hämta Brahmor, ca 6-7 stycken. Väl framme så blev det totalt 5 hönor och 2 tuppar, färgerna var gul spättad, silver svartbandad och guld svart/blå bandad. Tupparna var gul blå columbia och BSO Spättad. Alltid bra med nya gener.


21/11
Fick av en bekant 13 höns, olika färger och raser, främst Hedemora. börjar bli många individer i ladugården nu...

20/11
Så var det gjort, grisarna är inte längre hos oss. Det blev en hel del kött som nu skall sättas i påsar, vägas och frysas in, sedan så kan man sälja till familjen allt extra, två personer orkar ändå inte äta upp tre grisar... skall bli roligt å se hur mycket rökt julskinka vi får tillbaka från rökeriet...

3/11
Städat och gjort iordninga avd 1 a-c så att där bara finns kycklingar, de blev bara 25 av den stora maskinen, får se om de blir för lite höns att sälja till våren...

28/10
bytte till oss en svart Lejonmans hona, ska bli roligt till våren när man kan sätta ihop den med våran vita hanne!

 7/10
Äggkläckningsmaskinen är nu fylld med 60 ägg, nu kan man bara vänta. Dessa blir årets sista kull av kycklingar, blåläggare, brun avel och en blandning från avd.4.  Till maj så är de 6 månader och kommer att säljas som värphöns, inte de blå, dom behåller jag inom aveln.

1/10
Nu är även avdelningarna 1b och 1c färdiga, har även gjort det sista arbetet i avd. 5. Det blev jättefint och utrymmena fylldes upp nästan direkt, kycklingarna och de två avelsgrupperna verkar trivas i sina nya utrymmen och det dök upp två kaniner som vi haft uthyrda så det var tur att vi gjorde det sista i femman...

30/9
snickra hela dagen, skall bygga om en avdelning så att den passar för fasaner och duvor, grenar, hyllor och annat för att de ska trivas. en Belgisk jätte ska få gå hos dem också. Planer finns att göra en helt ny avdelning dit man kan sätta sjuka djur, kycklingar eller en liten avelsgrupp, behövs alltid mera utrymme när man har svårt att sätta en gräns för hur mycket djur man skall ha...

28/9
Två guldfasaner har flyttat in på Dollis, jättefina men de har fortfarande inte fått sin "vuxen" dräkt eftersom de bara är ca. 6 månader gamla... ska bli intressant å se ifall man kan få ungar av dem till ett nytt år.

21/9
Som att inte två grisar var nog, min bror tippade av en tredje... fick henne gratis av en bonde i byn.
Som det mesta på gården så fick även hon ett namn, Rose, en gris som enligt slaktstandard ska vara ca 150 kilo...

hon är knappast tyngre än 50-60kg. Korta ben, öron som döljer hennes fina ögon och en stor svart fläck på skinkan, hon passar perfekt in på gården. Vet faktiskt inte vad vi ska göra med denna dvärg gris, min bror föreslog helstekt gris men själv så finns en liten funderare på att kanske låta henne leva, så länge det är möjligt utrymmesmässigt.

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)