IsbarMix

 

 

Av en händelse så kom vi över en Isbar tupp, Ozzy 2009, när vi skulle köpa duvor, han var överlopps och behövde ett nytt hem. Tanken var att man skulle blanda in blått i våra egna hönor, det lyckades inte som förväntat. Tuppen var nervös och avkommorna såg inte ut som Isbar, alla fick dessutom tofs.

Tuppen fick flytta och två nya renrasiga Isbartuppar, Escobar och Handsome införskaffades 2012 ifrån Jakobstad, Nu blev det fart på aveln. Svarta och grå kycklingar kläcktes fram. behöll de som började lägga turkosa/gröna ägg.
Dessa tuppar stannade två år innan den nuvarande tuppen Emil fick ta över 2014, Emil bar på den blåa färggenen, från svarta kycklingar till blå, lavendel och spättade, ibland kunde även någon gul dyka upp så helt ren verkar Emil inte vara.
Nu våren 2016 har en ny tupp flyttat in, Gandalf har 75% isbar och 25% engelsk araucana. Väntar med spänning att denna lilla skrutt skall växa upp, till hösten så lär det finnas en ny generation kycklingar på gården med hans gener.

 

 

Våran strävan med IsbarMix är att få fina hönor med den blåa genen, blå/tuskosa ägg ifrån blå, lavendel och spättade hönor. Ögonfärgen skall vara mörk, nästan svart. Benfärgen skall helst vara svart eller grönskiftande.

De blir normalstora värphönor med väldigt stor ruvlust, de är också bra mammor samt surrogatmammor till maskinkläckta kycklingar.
Äggen varierar lite i storlek ännu men tanken är att de så småningom ska lägga normalstora till stora blå/turkosa/gröna ägg.
Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

Nu har årets första
kaninungarna fötts på Gården!

 

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasv. 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)