Dollis Farm

"Ta dagen som den kommer"

Farsdag, en vanlig dag för den fattige?

Söndag, vad hitta på, inget hoppas man, vill helst ligga kvar hela förmiddagen, tyvärr så har dottern för mycket spring i benen för att kunna ligga snällt bredvid ens sida, det var bara att stiga upp. Vädret var fortfarande inget man hurrade för, regn, blåst och ruggigt, blir att man stannar inne.

 

De planerna grusades, som vanligt, kunder idag igen, det blir att helstäda ladugården, ett städat intryck ger bra PR. Att vänta är det som får tiden att rinna mellan fingrarna, speciellt när ingen dyker upp, många timmar till spillo. Man vet aldrig med kunder, vissa är punktliga och andra får man vara glad över ifall de alls dyker upp en vecka senare. Men sent på kvällen ringer en ny kund och man kunde sälja en kanin till en familj som förhoppningsvis skulle upskatta sin nya familjemedlem i många år framöver.

 

Har fortfarande skuldkänslor över att farsdagen inte blev som man önskade, trots potatismos och sallad, en riktigt klassisk husmansrätt som går hem i de flesta hushåll. Han åt tills han med nöd och näppe orkade ta sig till soffan, låg där förnöjt likt ett lejon som precis ätit en hel zebra och antagligen inte skulle röra på sig på tre dagar, men nu var han inget lejon utan min sambo, och vår dotter var inte ett dugg intresserad av att han låg där utslagen, hon ansåg att fotmassage på magen var bästa botemedlet mot en allt för full mage.

 

Som efterrätt rörde jag ihop en god och krämig fyllning med stark smak av bittermandel och vanilj, gjorde kulor av dem och rullade dem i choklad och Malibu glasyr, därefter strödde jag på kokos och satte dem i kylskåpet, inget lyxigt men hemmagjort är mer personligt, och skonsamt mot plånboken (även om den sällan följer med till matbutiken). En film på kvällsidan och kanske en timme helt för oss själva när dottern somnat, kanske man få kalla det farsdag i allafall.

11 nov 2012

Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasvägen 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)