Dollis Farm

"Ta dagen som den kommer"

Att vända slantarna

Morgon, solen skiner likt midsommar fägring, trots att det är november. Värmen från solen är hur skönt som helst synd att man inte kan gå ut å sola, för kallt. Ett välbekant ljud kommer stegrande från mittpartiet av mig, hungrig. Blev inte av att äta på kvällssidan igår, straffar sig förstås. Med tankarna inställda på diverse delikatesser går jag mot köket och den helige graalen, kylskåpet. Allt från simpla smörgåsar till riktiga festmåltider passerar revy när jag kramar om handtaget och öppnar dörren, tomt. Min mage protesterar högljutt, kylskåpet var lika tom som min mage sånär på en burk med hemgjorda rödbetor, ketchup och senap samt en halv gurka, hmmm, inte lätt att göra en lyxmåltid på de ingredienserna.
Med en djup suck lämnar jag köket och tar fram papper och penna, dags att göra en handlarlista för den här veckan.

 

I vårat hushåll åker man till butiken två gånger i veckan. Almanackan är full med maträtter som ska göras dag för dag, det underlättar när man ska köpa ingredienser som ska räcka länge, det enda som hindrar en är budgeten, 50 euro. För den summan ska man kunna äta en hel vecka, frukost, lunch och middag, brukar oftast hoppa över lunchen, det blir godare middagar då. Efter tjugo minuters skrivande så är det bara att åka och handla, på cykel, allt som behövs för fyra dagar. Några maträätter man ser fram emot; Köttfärslimpa, ratatouille, stuvade makaroner alá lyx och ugnspannkaka. Bara för att man har en låg budget så behöver det inte betyda att man kan ha rejäla maträtter, enbart nudlar och tonfisk kan nog bli tråkigt i längden.

Magen kurrar fortfarande, allt tänkande på mat som ska göras de kommande dagarna har inte tillfredställt den alls, tvärtom, dags att titta igenom det som inhandlats, en smörgås borde man åtminstone kunna få ihop.

15 nov 2012

Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasvägen 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)