Dollis Farm

"Ta dagen som den kommer"

Att hålla intrycket utåt

En hönsfarmare i hobby storlek, så ser jag på min verksamhet men utåt sett så kan jag tänka mig att människor ser oss som hönsfarmare i större storlek, det här blev jag varsle om när jag en sen kväll fick ett samtal.

Just den veckan hade min telefon gått hetare än vanligt, kunder som var intresserade av kaniner till jul, personer som önskade köpa ägg, min mamma ringde ofta angående grisköttet från slakten några dagar innan och vissa gånger var jag tvungen att ringa henne tillbaka för att få andra ärenden utförda. Även samtal från bekanta som hade vinter förvarings problem för sina höns kommer på tal, fick 12 höns utav det samtalet och själv ringde jag till en familj som sålde brahmor just på grund av förvarings bekymmer. Som sagt, det var många varierande samtal, och meddelanden också för den delen, men ett samtal stack ut från mängden, en djurvårdsskola hade ringt och undrade ifall vi kunde ge ut praktikplatser.

Har alltid sett hönsen som en hobby men när jag lade på det samtalet ändrades något inom mig, låg länge till sängs och funderade på orden de sagt, var jag verkligen något mer än en liten prick på kartan? hade vår verksamhet verkligen växt så pass på fyra år att det nu fått en status bland folkmun, har verkligen våran logo spridits så långt ut på etern? frågorna hopade sig men ingen svarade i mörkret. Jag visste att det måste ske ändringar nu, annars kunde det vara försent.

Morgon, huvudet var fyllt med ideér om olika förändringar och justeringar som skulle göras ute i ladugården. Jag hade tackat nej till praktikanten men det betydde inte att det var den sista som skulle ringa. Redan andra året så hade det kommit på tal att sätta in omklädningsskåp på kontoret samt att byta ut dörren och städa där mycket oftare, jag städade över en timme, mest arg var man över alla mössen som festat på arbetsbänken, måste införskaffa bättre musfällor.

På två dagar förbättrade jag arbetsmiljön i ladugården, nog för att jag städar ofta och håller det fint men nu så har man höjt ribban lite, nu kan man vara stolt över det intryck som syns utåt, för jag vet hur människan fungerar, hur bra man än har det så är det det dåliga som förstoras och smutsar ner ens rykte. Efter allt arbete så kände jag mig säker, nästa gång en praktikant ringer så kan jag erbjuda den tjänsten för den personen kan jobba i en fin miljö, ett bra kontor där de kan klä om sig och även vistas i. Klumpen i halsen försvinner sakta när jag går igenom de punkter på pappret som blivit gjorda, hoppas det är tillräckligt.

 

I dagens läge så har jag accepterat att vi inte längre bara har höns för hobbyns skull, nu så har vi avelsscheman inför våren både till hönsen och kaninerna och planer finns på att förstora, för att bara vara hobby så är över hundra höns kanske i största laget...

 

 

 

 

23 nov 2012

Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasvägen 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)