Dollis Farm

"Ta dagen som den kommer"

Att få pynta

På lördag är det lilla jul, väldigt viktig för oss i österbotten, då kan man ta fram gardinerna och lite julpynt. När man kan ta fram en liten del av julstämningen så kan man koppla av lite eftersom man slipper göra allt på en gång, dessutom så blir det så mysigt när allt är rött och grönt.

Lilla julgranen står ute på terrassen, 1,50 centimeter lång, perfekt för lilla julen, skall sätta dit belysningen när dottern har gått och lagt sig. Något som många tycker är lite annorlunda så är att jag även julpyntar ute i ladugården, har en kasse med gamla julgransbollar som satt i mina barndomsgranar men som nu tappat lystern men de gör sig fortfarande fina där de kommer att hänga utanför alla avdelningarna. I år så lär jag köpa en begagnad julstjärna som jag kan hänga upp framför fönstret som blickar ut mot gården, då kan alla se att även djuren firar juletiden.

Pepparkaksdegen skall också göras så den är färdig till lilla julen, även pepparkakshuset ska göras den dagen, får se om dottern får magknip i år när hon antagligen kommer att sno åt sig en del av degen, nåja det hör nog till julen de också.

Tre paket ligger gömda i köket, min sambo var ute men det var nära ögat att han skulle ha hittat dem igår, det hade varit synd. Ett paket per familjemedlem, oftast så är det en choklad ask eller en julkalender, dessa klappar lär bli uppskattade för godissugen blir man bara man går i butikerna så här års, godis överallt!

Väntar tills klockan blir ett, då skall min dotter sova, sen har man cirka två timmar på sig att i lugn och ro stryka och hänga upp gardiner, plocka ner julkartongen från vinden, belysa julgranen och juldekorea ladugården, hinner jag verkligen med allt? nåja man behöver inte stressa, fortfarande torsdag och fredag på mig att få allt gjort. Hemmagjord glögg, längtat ett helt år men snart är det dags, mycket godare än köpt glögg, och roligare.

Som sagt, lilla jul är viktigt i österbotten, då kan man få en liten aptitretare inför julaftonen och vem kan neka en att få mysa till det hemmavid.

28 nov 2012

Välkommen

Matägg säljes året runt

Parningar

Kontakt

Madeleine Långkvist
Mob: 040 415 42 38
Havrasvägen 167
Övermalax 66140

madeluskan87@hotmail.com

Andra sidor

  • www.Hautomakone.fi
     - säljer hönsartiklar

En annonssida som jag använder flitigt:

  • Vi finns även på facebook! "Dollis Farm"
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)